Ozone Transport Commission & Mid-Atlantic/Northeast Visibility Union



2024 Annual Public Meeting Thursday, June 13, 2024 Mid-Atlantic/Northeast Visibility Union MANE-VU

DRAFT v7 MEETING AGENDA

Reducing Regional Haze for Improved Visibility and Health

AC Hotel by Marriott Portland Downtown 158 Fore St. Portland, ME 04101 Front Desk: 207-747-1640

- 9:00 AM 3:00 PM Public Session
- 9:00 AM (45 min) OTC/MANEVU Introductions & EPA Remarks
- 9:45 AM (15 min) Primer on Ozone and Its Precursors and the Role of the OTC in Addressing Ozone
- 10:00 AM (90 min) Committee Updates (including Q&A)
 - OTC Modeling Committee
 - OTC Mobile Sources Committee
 - OTC Stationary and Area Sources Committee
 - MANEVU Technical Support Committee
- 11:30 AM (30 min) Public Comments (3 min. each)
- 12:00 PM (90 min) Lunch with speaker Prof. Arlene Fiore, Massachusetts Institute of Technology "Local photochemical production vs. regional ozone transport? A new space-based view on an old question."
- 1:30 PM (90 min) **OTC/MANEVU Formal Actions**
- 3:00 PM
- o min) Orc/ MANEVO Formal Actions
- 1. Votes on OTC/MANEVU Committee Charges
 - a. OTC Stationary & Area Sources Committee
 - b. OTC Mobile Sources Committee
 - c. MANEVU Technical Support Committee
 - 2. Vote on OTC and/or MANEVU statements, resolutions, etc. (tbd)
 - 3. Vote to accept OTC/MANEVU June 2023 Annual Meeting Minutes
 - 4. Vote on proposed revisions to the OTC bylaws
- 5. Vote on OTC/MANEVU Officer Transitions
- 3:00 PM Wrap up and Adjourn